logo-261-80

Mezoterapi

Dünya genelinde bilinen işlemlerden biri olan mezoterapi aslında estetik altyapılı bir işlemdir. Genel olarak mezoterapi uygulanan bölgeyi iyileştirdiği bilinir. Mezoterapi işlemleri genel olarak ufak yaralanmalar, spor yaraları, cilt yenileme, anti-aging işlemleri, bölgesel zayıflama, saç tedavisi, lekeler, çatlaklar, kronik ağırı ve cilt hastalıklarını tedavi etmek amacıyla kullanılabilir. Bu bölgelerde oluşan herhangi bir sorunda mezoterapi tedavisinden önce ilaç tedavisi uygulanabilir. Bu ilaç tedavisi cevap vermezse eğer mezoterapi tedavisine geçilir.

Tedavi kesinlikle bir doktor tarafından yapılmalıdır. Doktor tarafından yapılan tedavi en uygun şekilde yapılan tedavidir. Yapılan tedavi sonucunda elde edilen her bulgu ile birlikte iyileşme hızı artacaktır. Artan iyileşme hızı sayesinde de yapılan seanslar daha düzenli ve kısa olmaya başlayacaktır. Mezoterapinin yapılması için öncelikle kişinin yapılması gereken işlemleri belirlenir. Bu işlemlerin ne kadar sürebileceği tahmini olarak hesaplanır. Bu hesaplamalar daha uzun ya da daha kısa sürebilmektedir. Kişiden kişiye değişkenlik gösterir.

Mezoterapinin asıl amacı vücuda yararlı olan maddeleri yani bunlar vitamin, enzim, hormon ve biyoaktif maddeler gibi pek çok maddenin deri altından yani genellikle iğne ya da serum tarzı yolla vücuda işlenmesidir. Bu süreç boyunca vücut tüm bu maddeleri yoğun bir birleşen halinde yapılan yerde toplayarak iyileştirme sürecini başlatır. Bu süreç boyunca kişi istediği faaliyeti yapabilmektedir. Özellikle cilt işlemlerinden sonra doktora danışarak istenilen şeyler sorulup yapılmalıdır.

Mezoterapi Uygulaması Nasıl Yapılır?

Genellikle mezoterapi yaptırmak isteyenlerin sorduğu mezoterapi uygulaması nasıl yapılır? Oldukça kolay bir uygulama olarak görülmektedir. Kolay bir uygulama olduğu söylense de doktorlar haricinde kimsenin yapmaması gerekmektedir. Yapılan mezoterapi cilt bölgesine deri altı bir işlemle uygulanmaktadır. Bu açıdan da oldukça riskli bir işlem olduğu söylenebilir. Doktor olmayanların yaptığında enfeksiyon riski taşıdığı bu işlem ile birlikte cilt kanserine kadar pek çok sorun yaşamanız mümkün olacaktır. Bilirkişi tarafından uygulanması gerekmektedir.

Uygulama tarzları bölgelere göre değişkenlik göstermektedir. Kişinin rahatsız olduğu bölgeler saptanır. Bu bölgelere göre kişi istenilen bölgelerine mezoterapi uygulaması yapılır. Bu uygulama iğne ile deri altına uygulanır. Mezoterapi işleminden önce kişinin kanı alınır ve parçalanır. Alınan beyaz sıvısı tekrardan kişinin sorunlu bölgesine enfekte edilir. Böylelikle kişi istediği zaman kendi kanı kullanılarak mezoterapi yaptırabilecektir.

Mezoterapi biraz masraflı ve pahalı bir işlem olduğundan dolayı genellikle kişilerin bütçelerine göre öncelik sağlanır. Bu işlemde en pahalı olan kısım kanın ayrıştırılması olarak belirlenmektedir. Yapılan işlemin vücuda herhangi bir zararı yoktur. Doktor haricinde yapılmamasın sebebi ise doktor olmayanların kişinin dozunu ayarlayamaması ya da yanlışlıkla vücuttaki damarlara zarar verebilme olasılığından dolayı kaynaklanmaktadır. Bunun önüne geçilebilmesi için merdiven altı olan estetik merkezlerine kesinlikle gidilmemesi gerekmektedir. Yapılan her işlem kontrollü bir şekilde yapılmalı ve kişi mikrop kapmamalıdır.

Yorum Yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *