logo-261-80

Çene Dolgusu

Çene, yüz şeklini oluşturan temel noktalar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda çenenin şekil ve formu, yüz güzelliği ve uyumunu doğrudan etkilemektedir. Genetik faktörler ve yaşlanma durumu, çene ve çene ucunu ideal şeklinden uzaklaşmasına neden olmaktadır. Bu durumda yüzün uyum ve oranını bozulacaktır. Çene dolgusu bu kaybedilen formu ve şekli yeniden kazandıracaktır. Üstelik bunu ameliyata gerek olmadan sağlamaktadır. Bu yöntem ile herhangi bir cerrahi kesi, dikiş ya da girişim olmadan çene hattında düzeltme ve de şekil verme işlemi kısa süre içerisinde kolaylıkla gerçekleşmektedir.

Çene Dolgusu Nedir?

Kadın ve erkeklerin yaptırdıkları estetik türü içerisinde en sık olarak çene dolgusu yapılmaktadır. bu sebeple sıklıkla Çene Dolgusu Nedir şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. Bu yapılan uygulama çene de asimetri durumlarını, eşitsizlik ya da çukurluk gibi durumlarını düzeltirken aynı zamanda yüz şekline en uygun olan şekillendirme işlemlerini de gerçekleştirmektedir. Özellikle çene ucunun görünümü üzerinde büyük bir etkisi bulunmaktadır. Çene ucunun belirgin olmama durumu ya da geride bulunması yüzde hoş olmayan görüntüye neden olmaktadır. Ayrıca burun, elmacık kemik ve alın gibi yüzde bulunan diğer alanlarını da olduğundan daha büyük gözükmesine neden olmaktadır. Bu durumun ortadan kaldırılması açısından çene dolgusu uygulanmalıdır. Çene dolgusu çeneye ilişkin olan pek çok problemde kullanılmakta olan bir yöntemdir. Ancak bazı durumlarda maalesef etkili olmamaktadır. Bu durumda cerrahi operasyonlara mutlaka başvurulması gereklidir. Çene de şekil bozukluk sorunu yaşamakta olan kişilerin uzmana başvurarak muayenelerden geçmesi ile beraber hangi tedavinin en uygun olacağı belirlenecektir. Doktor tarafından uygun olması durumunda çene dolgu ya da farklı uygulamalar açısından gerekli planlamalar yapılacaktır.

Çene şekil bozuklukluları ülkemizde olduğu kadar dünyada da sık olarak görülmekte olan bir sorundur. En eksik çene bozuklukları arasında hacim eksikliği, büyük olması ya da bulunması gereken yerden daha geride bulunması, çene hat belirsizliği, çene altında sarkma ya da asimetri bulunma durumu yer almaktadır. Çene bozuklukları sonucunda diğer bölgelerin de farklı görünmesine sebebiyet vermektedir. Bu sebeple hastalar genel de yüzünün farklı bölgelerine pek çok estetik isteyen hastalardan oluşmaktadır. Ancak temeline inildiğinde genel sorun çeneden kaynaklanmaktadır. Çene şekil ve hattının belirgin ve uyumlu olması kadın ve erkeklerde daha çekici bir görüntünün oluşmasını sağlamaktadır. Ayrıca daha canlı ve de genç görünümlü bir yüz elde edilmesini de sağlamaktadır. Bunun için ise çene kemiklerinin uygun doğrultu ve simetrik bir şekilde uzanması gereklidir. Ek olarak çene kemiği güzel olsa da cilt doku ve yağ doku sorunlarından kaynaklı olan çene görünümlerinde bozukluklar olacaktır. Sarkma durumları ya da gamzeler bu duruma verilecek en güzel örneklerdir. Her iki durum da çene dolgusu yardımıyla çözülmektedir. Dolgu yapılırken genellikle hyaluronik asit kullanılmaktadır.

Jawline Çene Dolgusu

Çene hattına uygulanmakta olan jawline çene dolgusu, çene yerinin daha belirginleşerek yüzün dengelenmesini, gıdının küçülmesini ve alt çenenin şekillenmesini sağlamakta olan cerrahi olmayan bir medikal estetiktir. Çene bölgesine estetik görünüm kazandırmak ve hacim katmak isteyenlerin uygulatacağı jawline çene dolgusunda, cilt altına enjekte edilmekte olan dolgu sayesinde cilt dolgunlaştırılır ve bu şekilde daha genç ve de pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkündür.

Çene de simetrik olarak bir bozukluk bulunmasa da bu işlem sayesinde sarkmalar önlenmektedir. Bu dolgu türü uzman tarafından uygulanması gereklidir. Bu dolgu türünde uygulanan dolgu maddesi hyalüronik asit ve kolajen üretimini desteklemektedir. Bu şekilde kemik kayıpları, gamze ve sarkmalara karşı uygulanmaktadır.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu temel anlamda özel dolgu elemanlarının çene üzerinde belirlenen noktalara enjekte edilmesi sayesinde istenilen görünüme ulaştırılan ameliyatsız bir işlemdir. Dolgu ile düzeltilen tüm çene bozukluklarında kullanılmaktadır. İşleme karar veren kişiler Çene Dolgusu Nasıl Yapılır? Araştırmalarını yapmaktadır. Bu işlemin uygulanması için 18 yaşının doldurulması gereklidir.

Doldurulmadığı durumda ebeveyn izni istenmektedir. İşleme karar verilirken yüz değerlendirmelerinin yapılması ve fotoğrafların çekilmesi gerekmektedir. Elde edilen bu fotoğraflar incelenerek son durumda karşılaştırmalar yapılarak yapısal bozukluklar test edilmeli, ardında da dolgunun yapılması gereken enjeksiyon alanlarına karar verilmelidir. Dolgu içeriği genelde hyaluronik asit içermektedir. Bazı durumlarda kolajen kişilerin kendi vücutlarından elde edilmiş olan yağ hücre, biyobozunur polimer ve kalsiyum gibi farklı dolgu malzemeleri de kullanılmaktadır.

Sığır kolajeni kullanılarak yapılan dolgulardan 1 ay öncesinde alerji testi yapılması gereklidir. Kullanılan ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafınca onaylanmış olması gereklidir. Çene dolgusu yaptırmaya karar veren kişiler işlem öncesinde bilgilendirilmektedir. Çene dolgu durumlarında genelde anestezi uygulanmasına gerek yoktur. Ancak bazı durumlarda özellikle de hasta isteği olduğunda lokal anestezi kremleri kullanılmaktadır. Anestezi sonrasında dolgu malzemesi enjeksiyon yardımı ile cilt altına uygulanmaktadır.

Çene de simetrik olarak bir bozukluk bulunmasa da bu işlem sayesinde sarkmalar önlenmektedir. Bu dolgu türü uzman tarafından uygulanması gereklidir. Bu dolgu türünde uygulanan dolgu maddesi hyalüronik asit ve kolajen üretimini desteklemektedir. Bu şekilde kemik kayıpları, gamze ve sarkmalara karşı uygulanmaktadır.

Çene Dolgusu Fiyatları

Alanında uzman olan doktorlar tarafından yapılan çene dolgu uygulaması ile beraber çene de bulunan yapısal bozukluklar yüzde yüz düzelecektir. Çene dolgusu yaptırmak isteyen kişilerin sık olarak merak ettiği konulardan biri de Çene Dolgusu Fiyatları olmaktadır. Çene dolgu fiyatları çene de bulunan bozukluk türü, şiddet, hasta durumu, dolgu maddesi, dolgu maddesi türü kalıcılık oranı ve işlemin uygulayacak olan doktora göre değişmektedir. Çene dolgu fiyatları kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Bu sebeple net bir fiyatı bulunmamaktadır.

Çene Ucu Dolgusu

Yüz güzelliği baş bölgesinde bulunan organların, biçim, oran ve renk olarak birbiriyle uyumlu olması, simetrik olması ve bu durumda estetik bir beğeni oluşturmasıdır.

Alın ortasından geçen hayali çizgi simetriyi oluşturmaktadır. Yüz biçim ve oran olarak bu simetri eksenine göre değerlendirilmektedir. Simetri ekseni üzerinde çıkıntı yapan noktalar burun ve çenedir. Burun ucunun ve çene ucunun aynı hiza ve yüz ile uyum oluşturması yüzün güzel görünmesi açısından önemlidir. Burun gibi çene de görünümünü etkilemektedir. Çene geriden olan insanlarda örneğin burun daha büyük gibi gözükmektedir. Bu durum yüz simetrisini etkilemektedir.

Çene yapısından memnun olmayanlar ve çenesini daha güçlü bir görünüme kavuşturmak isteyenler tarafından tercih edilmekte olan pek çok alternatif içinden biri de çene ucu dolgusudur. Çene ucu dolgusu çeneye estetik görünüm kazandırmak orantıyı kazandırmak için çene bölge deri altına enjekte edilen ameliyatsız bir operasyondur. Yapılan uygulama da çene hattı yumuşak olan geçişlerle belirginleştirilir. Dolgu etkisi genel de 12- 18 ay geçici bir uygulamadır. Kullanılan farklı malzemelerle bu süre 2 ya da 3 yıla kadar çıkmaktadır. Bu durum cilt yapısı, tekrar sayısı, yaş ve doza göre süre durumu değişmektedir.

Çenede Görülen Şekil Bozuklukları Nelerdir?

Çenede görülen şekil bozuklukları doğuştan olabileceği gibi aynı zamanda hastalık, darbe ve kazalar sonucunda sonradan da meydana gelmektedir. Çene sorunlarına çözüm isteyenler genelde ilk olarak Çenede Görülen Şekil Bozuklukları Nelerdir? Şeklinde araştırma yapmaktadır. Yüz de olan her sorun özellikle de alt çene ve üst çene de oluşan problemler kişileri hem psikolojik hem de fizyolojik açıdan etkilemektedir. Bu durum yüzün orantısız ya da uzun görünmesine neden olmaktadır. Bu durumlar bazen ön dişlerin kapanmama durumuna, alt çenenin belirsiz görünmesine, üst çene de sarkık görünüme, diş etlerin çok görünmesi gibi pek çok problem oluşturmaktadır. Bunların yanında çene bozuklukları konuşma ve çiğnemede de zorluklar oluşmaktadır.

Çene bozukluklarını oluşturan nedenler arasında;

  • Dişlerin sürekli sıkılma durumu
  • Bruksizm denilen diş gıcırdatma rahatsızlığı
  • Doğuştan gelmekte olan çene şekil bozuklukları
  • Çene açılma ve kapanma bozuklukları
  • Tek taraflı çiğneme durumu
  • Stres altında oma
  • Sinir
  • Çeneye alınan darbeler
  • Sert ve büyük lokma ısırmak
  • Çenede zorlanmaya neden olan travmalar
  • Tümörler
  • Enfeksiyonlar
  • İltihaplı
  • Tırnak yeme, ağızdan nefes alma sürekli, aşırı sakız çiğneme

Çene Dolgusu Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dolgu ya da botox yaşlanmanın beraberinde getirmiş olduğu kırışıklıklar ve orantısızlıkların yok edilmesi için yapılan kesisiz işlemlerdir. Dolgu işlemleri tek başına uygulandığı gibi botox gibi seçeneklerle beraber de yapılabilinmektedir. Hatta çoğu zaman beraber uygulandıklarında daha etkili bir sonuç alınmaktadır.

  • Dolgu yapılmadan öncesinde aspirin ve benzeri ilaçların 2 hafta öncesinde kesilmesi gereklidir. dolgu sırasında kanama riskini bu durum en aza indirecektir.
  • Dudak bölgesinde uçuk gibi cilt hastalıklarının olması durumunda dudak dolgusu yapılmamalıdır ya da yaptırılmamalıdır. Sık olarak uçuğun oluşması durumunda işlem önce ve sonrasında antiviral kremlerin kullanılması gereklidir.
  • Sivilce sorunu olan enfeksiyonlu olan bölgelere dolgu yapılmasından kaçınılması gereklidir.
  • Diş tedavisi bulunanlar dolgu yaptırmamalıdır. Bu diş enfeksiyonu Çene Dolgusu Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler arasında en önemlisidir. Çünkü çeneyi de etkileyecektir.

Çene Dolgusu Faydaları

Çene dolgusu işlemi yüzün daha estetik bir görünüşe kavuşmasını sağlamaktadır. Çene dolgusu faydaları;

  • Yüz de ‘V’ şekli oluşturarak daha estetik bir görünüm ortaya çıkmasına yardımcı olur.
  • Boyun, gıdı ve yüz arasında oran ve denge sağlar.
  • Keskin hat oluşturan bir çene görünümü oluşmasını sağlar.
  • Gıdıyı ortadan kaldırır.
  • Çene de oluşan kırışıklık görüntüsünü giderir.
  • Çene ucunu belirginleştirir.
  • Küçük çene oluşum sorununu ortadan kaldırır.
  • Çene hattını yeniden şekillendirir.
  • Ovan yüz ön plana çıkacaktır.
  • Çenesi sivri olan bireyler, bu operasyon sayesinde yuvarlak çene görünüm oluşmasını sağlarlar.

Çene Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Çene dolgusu öncesinde dikkat edilmesi gerekenler olduğu gibi asıl Çene Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler oldukça önemlidir. Bunlar;

    • Dolgu yapılmasından sonrasında ilk 24 saat içerisinde banyo ve duşa alınmamalıdır. Sauna ya da hamam gibi sıcak yerlere girilmemelidir.
    • İşlem sonrasında doktor söylemediği sürece dolgu bölgesine masaj uygulaması yapılmamalıdır.
    • İşlem yapılan çeneye soğuk ya da sıcak uygulama yapılmamalıdır.
    • Bu alınan küçük önlemler dışında hasta uygulama sonrasında kısa süre içerisinde günlük hayatına dönebilecektir.
    .